Tutorials

Assalamualaikum ! and Salam 1 Malaysia .
korang semue , gunelah tutorial yg sedia ade dkt bwh ni ye :)
kalau korang nk copy , copy je ;) ... ade tutorials yg CAER 
belajar dari "legend blogger" yg ade .. Hah ! lagi 1 , maaf dari hujung rambut ~ hujung kuku kaki ku kalau ade ayat yg korang tak faham... hehe , Enjoy it  !


PERHATIAN !!!
kepada bloggers : harap sebelum edit template korang Backup / Restore Template. 
Sbb takut-2 korang tersilap langkah . Hancur musnah template korang , Nauzubillahminzalik ~
Cara Backup / Restore Template :-
Dashboard > Blogger > Template > Backup / Restore Template > Download


DOWNLOAD :-
   

  Photoshop cs3 ( Wan Hazel )

♥  Photoshop cs5 ( Wan Hazel )

♥  Photoscape

♥  Upload img

♥  Color Code




Tutorial : New Bloggers :-

♥  Cara buat follow image berubah bile cursor menyentuh

♥  Cara letak follow & dashboard button

♥  Test berat blog korang 

♥  Cara buat shadow pada link bile cursor sentuh link

♥  Cara buat note box 

♥  Tutorial : cara buat keluar line bawah hover 

♥  Lajukan loading blog anda (HOT!) 

♥  Letak coding dalam entry

♥  Cara Tukar favicon (NEW!)


Maaf dari hujung rambut Hingga hujung kuku kaki ku kalau ade ayat kat tutorial atas ni yg korang tak faham , kurang sopan , atau ape sahaja



Like dan tinggalkan jejak anda ye , Terima kasih :)

4 comments:

  1. wah! byknya tuto.. thnx sharing.. (",)
    btw, spm candidates right? good luck.. (",)

    ReplyDelete
  2. sng ikut n byk yg jd..^__^
    tenz kongsi tuto..

    ReplyDelete